BYTE NEDİR? Byte, elektronik ve bilgisayar bilimlerinde genellikle 8 bitlik dizilim boyunca 1 veya 0 değerlerini bünyesine alan ve kaydedilen bilgilerin türünden bağımsız bir bellek ölçüm birimi. Bir bayt, Latin alfabesini baz alan 8-bitlik bir kodlamada herhangi bir harfi temsil eder. Bitten sonraki ikinci en küçük sayısal bilgisayar birimidir. Bir Bayt, 0 ile 255 arasındaki değeri veya diğer anlamda 256 şalter durumunu temsil etmektedir. Yani 2 üssü 8'dir. Onluk düzende 167'nin ikilik düzende dizilimi şöyledir: 10100111. 28 bit'in onluk sayı değeri 255 olup, 0 ile birlikte, 256 şalter durumunu gösterir. Eğer somut sonuç 2 üzeri 10'u geçiyorsa o zaman sayının sonundaki rakamlar silinip onun yerine kısaltmalar eklenir. 1 Kilobayt = 1 KB = 103= 1.024 Bayt 1 Megabayt = 1 MB = 106= 1.048.576 Bayt 1 Gigabayt = 1 GB = 109= 1.073.741.824 Bayt 1 Terabayt = 1 TB = 1012= 1.099.511.627.776 Bayt 1 Petabayt = 1 PB = 1015 bayt 1 Eksabayt = 1 EB = 1018 bayt 1 Zett
Kayıtlar
Aralık, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
PROGRAMLAMA DİLLERİ
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
PROGRAMLAMA DİLİ NEDİR? Program kelime olarak şartlara ve düzene göre yapılması gereken işlemlerin bütünü anlamına gelir.Program terimi ise bilgisayara yada elektronik devrelere yaptırılması gereken işi bir dizi komutlar olarak yazmaktır. Programlama dilleri sayesinde bilgisayara hangi işi nasıl yapması gerektiğini öğretiyoruz ve o da insan dan daha hızlı olarak işlevi yerine getiriyor.Şuana kadar 3000 den fazla programlama dili yazılmıştır. 1 - Alt Seviye Yazılım Dilleri: Makine koduna oldukça yakın programlama dilleridir. Assembly programlama dili. Assembly Programlama Dili : Assembly karmaşık programlar yazmak için kullanılan düşük seviyeli bir dildir. İnsanlar tarafından zor anlaşılan makine dilinin karmaşık yapıdan çıkarak alfabetik ifadelerle değiştirerek düşük seviyede bir yazılım ortaya sunar. Assembly kullanım amacı tüm programlama dillerinde olduğu gibi daha az zamanda daha çok iş yapmaktır. Assembly bir zamanlar çok kullanılmaktaydı, ancak günümüzde daha kull
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
BİLGİSAYAR ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Bireyler bilgisayar alırken ilk olara dış görünüşüne veya program özelliklerini inceler. Fakat bilgisayar hızını veya kalitesini son plana atar bilgisayar alırken incelenmesi gereken bazı özellikler vardır. Bunlar : register ram sistem saati bus(veri yolu) cache bellek
YAZILIM VE PROGRAM KARŞILAŞTIRILMASI
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
YAZILIM VE PROGRAM Yazılım: Yazılım bir teknoloji terimidir.Anlamı; Hem bilgisayar sistemini oluşturan donanım parçalarının yönetimini hem de kullanıcıların işlerini yapmak için gerekli olan komutlar topluluğuna yazılım denilmektedir. Sistem Yazılımları (System Software): Bilgisayarın kendisinin işletilmesini sağlayan, işletim sistemi, derleyiciler, çeşitli donatılar gibi yazılımlardır. Uygulama Yazılımları (Application Software): Bu kullanıcıların işlerine çözüm sağlayan örneğin çek, senet, stok kontrol, bordro, kütüphane kayıtlarını tutan programlar, bankalardaki müşterilerin para hesaplarını tutan programlar vs. gibi yazılımlardır. Çevirici Yazılımlar: Herhangi bir dilde yazılan programı makine diline çeviren yazılımlardır. Program: Bilgisayarın bir işlevi yapması için tasarlanmış komutlar zinciridir. Program, bilgisayarın belli bir işi yapması için tasarlanan komutların tümüdür. Kullanım amaçları ve yerlerine göre birçok değişik program türü vardır: Sist
TARTIŞMA KONUSU
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
11. ve 12. Sınıf Öğrencilerinin Bilgisayarı Kullanım Amaçları? Günümüzde bilgisayar teknolojiden yaşadığımız her alanda faydalanılmaktadır.İnternetinde hayatımıza girmesiyle bilgisayar daha da önem kazanmıştır. Peki öğrenciler bu teknolojiyi hangi amaçla kullanır? Hocaların verdiği ödevler dahilinde kullanılır.Araştırma ödevleri projeler vb. alanlarda kullanılır. Eğlence amaçlı kullanılır. Oyun, film, müzik, sosyal paylaşım siteleri, güncel haber takibi gibi alanlarda kullanılır. Haberleşme amaçlı kullanılır. Programcılık, photoshop, ve web tasarımı gibi konularla ilgilenen öğrenciler kendilerini geliştirmek amaçlı kullanır.
ASCII KODLARI
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
ASCII (American Standart Code For Information Interchange) Bilgisayar içinde karakterleri bir bayt olarak temsil etmek için standart olarak kullanılan sisteme ASCII (American Standard Code for Information Interchange) kodlama sistemi denir. Böylece Örneğin F karakterini temsil etmek için 11010100 gibi bir baytı ya da sekiz biti kullanmak standart hale gelmiştir. ASCII'de 33 tane basılmayan kontrol karakteri ve 95 tane basılan karakter bulunur. Kontrol karakterleri metnin akışını kontrol eden, ekranda çıkmayan karakterlerdir. Basılan karakterler ise ekranda görünen, okuduğumuz metni oluşturan karakterlerdir. ASCII'nin basılan karakterleri aşağıda belirtilmiştir. ÖRNEK: MERVE KIVRAK M : (1001101) K : (1001011) E : (1000101) I : (1001001) R : (1010010) V : (1010110) V : (1010110) R : (1010010) E : (1000101) A :(1000001) K :
UNIBOARD
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
UNIBOARD Çevrimiçi sunum programıdır. Diğer sunum programlarına göre üstün özelliklere sahip. Tablet, akıllı tahta ,grafik tablet gibi elektronik cihazlarda kullanabilirsiniz. Wikipedia, yapışkan not, Google map uygulama araçlarını barındırır. Avantajları: Karışık menüler yoktur. Araçlar ikonlar halinde bulunur. Sunumları birçok formatta kaydetmeniz mümkün. Podcast özelliği ön plandadır. Yapılan her çalışmayı video halinde kaydeder. Dezavantajları: Fazla Türkçe kaynağı yoktur. Görüntü açısından belli bir düzen yoktur.
EMAZE
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
EMAZE Çevrim içi kullanılan bir yazılımdır. Video sunumları ve 3D sunumlar yapabilirsiniz. Kolay ara yüze sahiptir. Ücretsiz şablonlardan kullanabilirsiniz. Avantajları: Ücretsiz olmasıdır. Kullanımın kolay ve şablon bazlı bir sunum aracı olmasıdır. Yapılan sunum istenilen dile çevrilebilir. Dezavantajları: Şablonlar kısıtlıdır. Ücreti pahalıdır. Logosunu kaldırmak için ücretli sürümü istemektedir.
POWTOON
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
POWTOON Profesyonel sunumlar oluşturmak için öğretmen öğrenciler tarafından kullanılır. Sunumlarınıza animasyon ekleyebileceğiniz bir sunum aracıdır. İnternet üzerinden çalıştırılır. Avantajları: Program ücretsizdir. Animasyon eklenebilir ve animasyon çeşidi fazladır. Web tabanlıdır. Yaptığımız sunumu youtube kolayca yükleyebiliriz . Dezavantajları: Ücretsiz versiyonda yapılabilecek şeylerin kısıtlı olmasıdır. Hazırlanan sunumun bilgisayara indirilememesi. Ücretsiz versiyonda video limiti 5 dakikadır. Powtoon logosunu kaldırmak için ücret ödemeniz gerekmektedir.
POWERPOINT
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
POWERPOINT Microsoft tarafından hazırlanmış bir sunum programıdır. Office paketleriyle birlikte satılır. 3D nesneler grafikler gibi nesnelerin eklenebileceği sunum programıdır. Bir rapor veya teklifin duyurusunu yapmak için kullanılan sunum programıdır. Avantajları: Sunumu kolayca depolayabiliriz. Yeni sürümleriyle internet üzerinde çalışma yapabiliriz. Sunum üzerinde çok kolay değişiklik yapabiliriz. Sunumları kaybetmemiz neredeyse imkansızdır . Dezavantajları: Deneme süresinin dışında ücretli olması.(Deneme süresi 30 gündür.) Çok sayıda detay kullanamayız. Öğrenciyi derste pasif duruma getirir. Virüsler powerpoint için büyük risktir.